GROEP BAOBAB realiseerde tot op heden

SCHOOL SALY CARREFOUR

De school kreeg drie nieuwe lokalen (gewoon klaslokaal, informaticaklas, sportzaal) en deze werden voorzien van de noodzakelijke benodigdheden (schoolbanken, stoelen, computers, sportuitrustingen (*)). Jaarlijks wordt tevens  schoolmateriaal aangekocht (schriften, schrijfgerei,…). De school kreeg eveneens een nieuw kleedje (opkuisen, verven, beplantingen).

36.000

Uitgegeven sinds de start

LOUGA DORPEN

MEDISCHE POST

De grootste aandacht gaat naar de medische post (case de santé) in N’Dioufene. De nodige herstellingswerken werden uitgevoerd, nieuw hospitaalmateriaal * geleverd,  zonnepaneel en lichtinstallatie  werden geplaatst en jaarlijks werden geneesmiddelen en muskietnetten bezorgd.

16.500

Uitgegeven sinds de start

LOKALEN & SCHRIJFGERIEF

De schooltjes van N´dioufene en Ndjamadji kregen een opknapbeurt en in Bekaye Ardo werd er een klein klaslokaal gebouwd. Aan schriften en schrijfgerief is er ook nooit gebrek.

11.000

Uitgegeven sinds de start

VEE & LANDBOUW

Onze dorpen zijn zuiver agrarische gemeenschappen. De veestapel is heel belangrijk en ook de landbouw en groententuinen. GROEP BAOBAB zorgt voor waterputten in elk dorp, drinkbekken voor het vee, kwaliteitsvol zaaigoed, veterinaire geneesmiddelen, klein landbouwmateriaal…

8.000

Uitgegeven sinds de start

HUISHOUDELIJKE HULP

Ook de huishoudelijke hulp wordt niet vergeten! GROEP BAOBAB verbetert de dagelijkse gang van zaken met graanmolens, naaimachines en naaigerief, lantarens op zonneënergie…

4.000

Uitgegeven sinds de start

PETER- EN METERSCHAPPEN

In 2020 heeft de GROEP BAOBAB , met gemeenschappelijk akkoord, de activiteiten overgenomen van een Belgische vereniging, die sinds meerdere jaren, zich inzet voor het bekomen van peterschappen om talentvolle jongeren verder te helpen in alle onderwijssectoren.

9.500

Uitgegeven sinds de start

DE CORONAPANDEMIE

Vanaf het begin van de pandemie in maart 2020, heeft GROEP BAOBAB een aantal van haar projecten naar een latere datum verschoven en zich volledig toegelegd op de rechtstreekse hulp en dit zowel voor wat de voedselbevoorrading betreft als voor de sanitaire bescherming.

20.000

Uitgegeven sinds de start

EXTRA’S

Rechtstreekse hulp aan welbepaalde families in Saly staat eveneens op het programma. Wij zorgen voor een maandelijks inkomen en helpen, wanneer nodig, bij het regelen van extra kosten (doktersuitgaven en geneesmiddelen!).

9.000

Uitgegeven sinds de start

En meer :

  • Jaarlijkse inzameling van brillen (> 1000/jaar) en levering van hoog technisch materiaal voor het Centre Communal des Aveugles de Mbour (*)
  • Hospitaaluitrusting voor het hospitaal van M’Bour en het Centre de Santé van Sakal (*)
  • Sportmateriaal voor de Club de Basket Saly (Kampioen District M’Bour 2019 ) (*)
  • Judo-uitrusting voor de clubs van Khalifa Ababacar Diouf (meervoudig Senegalees en Afrikaans kampioen) (*)
  • 2000 leesboeken voor de schoolbibliotheek van Saly Carrefour (*)

(*) Materiaal, dankzij schenkingen, waar enkel transportkosten voor betaald werden

This post is also available in: Spaans Engels Frans